Reseptit

Suklaasirkat

– 50 g sirkkoja
– 200 g taloussuklaata
– 100 g vadelmia
– 1 tl vaniljasokeria
– mintunlehtiä

Sulata suklaapalat kattilassa tai fondue-astiassa. Jos käytät kattilaa,
kiehauta ensin 2 dl nestettä kuten kermaa, ennen kuin lisäät suklaapalat kattilaan.

Soseuta vadelmat tehosauvalla. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jatka sekoittamista.
Paista sirkkoja puolisen minuuttia kuumalla pannulla öljyssä. Lisää reippaasti suolaa.
Nosta valumaan pyyhkeelle. Tartu sirkkaan syömäpuikoilla ja dippaa se sulaan suklaaseen.
Anna jähmettyä kymmenisen sekuntia, ja kostuta vadelmasoseeseen. Mintunlehdet voi silputa
vadelmasoseen päälle tai nauttia sellaisenaan suupalojen välissä.

Pienet sirkkaburgerit
n. 14 miniburgeria, valmistusaika: 30 minuuttia + 90 minuutin kohoamisaika + 15 minuutin paistoaika

Taikina:
– 5g kuivahiivaa
– 1 tl akaasiahunajaa
– 1 dl lämmintä vettä
– 0,5 dl maitoa
– 25g voita
– 1 kananmuna, 1 munankeltuainen
– 350g jauhoja
– 1 tl suolaa
– 3 tl mustia seesaminsiemeniä

Täytteet:
– 1 hyppysellinen rucolaa
– 1 kurkku
– 2 tomaattia
– 1 punasipuli
– 2 rkl kasvisöljyä
– 20g kuivattuja kotisirkkoja
– suolaa, pippuria ja vaikka BBQ-kastiketta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen leivontakulhossa hunajan kanssa.
Lämmitä maito ja voi kattilassa, sekoita muna joukkoon. Kaada seos leivontakulhoon,
lisää suola ja puolet jauhoista. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa loput jauhot joukkoon pikkuhiljaa.
Anna valmiin taikinan kohota pyyheliinalla peitettynä noin tunnin verran lämpimässä paikassa.

Pese rucola, kurkku ja tomaatit, kuori sipuli. Leikkaa tomaatit,
kurkku ja sipuli ohuiksi viipaleiksi ja pane sivuun odottamaan.
Kuumenna öljy pannulla, friteeraa sirkkoja lyhyesti ja pane ne myös odottamaan.

Lämmitä uuni 170 celciusasteeseen (kiertoilma 150 celciusastetta) ja peitä uunipelti leivinpaperilla.
Vaivaa taikinaa vielä pikaisesti, muotoille taikinasta pieniä sileitä palloja ja asettele uunipellille.
Anna kohota vielä 30 minuuttia. Voitele leivät vatkatulla munankeltuaisella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista leivät uunissa kullankeltaisiksi, paistoaika on noin 10-15min.

Leikkaa lämpimät leivät varovaisesti keskeltä kahtia.
Pane leivänpuolikkaiden väliin salaatti, kasvikset ja sirkat.
Mausta ja tarjoile!

Suklaakeksit sirkkajauholla

– 1,2 dl Hop Crops sirkkajauhoa kuivatuista tai paahdetuista sirkoista
– 4,2 dl vehnäjauhoa
– 1 tl ruokasoodaa
– 1 tl suolaa
– 2,4 dl sulatettua voita
– 1,8 dl sokeria
– 1,8 dl kuppia fariinisokeria
– 1 tl vaniljauutetta
– 2 munaa
– 200g taloussuklaata

Tämä resepti on hyvä tapa aloittaa hyönteistensyönti ja saumaton tapa yhdistää ne luontevasti osaksi tuttuja ruoka-aineksia. Jauhosta tulee miellyttävä ominaismaku ja antaa ruoanlaittoon uuden ulottuvuuden sekä avaa ovet rajattomiin kokeiluihin.

Esilämmitä uuni 190 celciusasteeseen.
Sekoita kulhossa suola, sirkkajauhot, vehnäjauhot ja ruokasooda.
Sekoita toisessa kulhossa voi, fariinisokeri, sokeri ja vaniljauute, sekä lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen kunnolla aina yhden munan lisäyksen jälkeen.
Sekoita kuivat ainekset massaan vähitellen.
Lopuksi lisää suklaapalat ja sekoita ne taikinaan kunnolla. Tämän jälkeen muotoile keksin muotoisia taikinapaloja leivinpaperille ja paista uunissa 8-9 min kunnes keksien väri on kullankeltainen.